Veelgestelde vragen

Hidden

Antwoord op
vurige vragen

Hier lees je de antwoorden op veelgestelde vragen over het merk BBQ Star en onze producten. Staat jouw vraag er niet bij en zit je op hete kolen? Mail ons dan op bbq-star@vionfood.com.

Hidden
 • Waar kan ik BBQ Star kopen?

  Je koopt BBQ Star bij de 37 XL winkels van Albert Heijn of binnenkort online op ah.nl. De Picanha en Côte de Boeuf zijn reeds online verkrijgbaar.

 • Kun je meer vertellen over Simmentaler koeien?

  Het Simmentaler rund is een oeroud, traditioneel ras. De koeien zijn goud- tot roodkleurig, met witte vlekken. Ze leven in de Duitse Alpen en worden gehouden door familiebedrijven die veel aandacht besteden aan kwaliteit en zorg voor de dieren.

 • Kan ik het vlees ook zonder de kruiden barbecueën?

  Natuurlijk. De meeste vleessoorten zijn ook zonder kruiden al heerlijk. Maar je kunt er natuurlijk ook je eigen kruiden, marinade of rub bij maken.

 • Wat voor soort barbecue heb ik nodig om de producten te bereiden?

  Dat hangt af van de bereidingswijze. Als je vlees indirect wilt grillen, heb je een barbecue nodig die dicht kan. Bijvoorbeeld een Weber of Big Green Egg.
  Voor direct grillen kun je ook vooruit met een open barbecue. Natuurlijk is het formaat van je barbecue belangrijk voor de hoeveelheid en grootte van het vlees dat je wil bereiden.

 • Kan ik het vlees voor het bereiden het beste uit de koelkast halen?

  Ja. Als je vlees op kamertemperatuur is wanneer je het op je bbq legt, draagt dat bij aan een betere smaak en kortere bereidingstijd.

 • Kan het vlees na het bereiden opnieuw worden opgewarmd?

  Ja, dat kan. Let er met steaks wel op dat ze niet uitdrogen. Opwarmen kan bijvoorbeeld door ze 10-12 minuten op een gesloten barbecue te leggen of in de oven te verwarmen op 80 °C. Breng de steaks indien nodig eerst op kamertemperatuur.

 • Mag het vlees in de verpakking thuis worden ingevroren?

  Ja, we adviseren wel het vlees zo snel mogelijk na aankoop in te vriezen op een bewaartemperatuur van -18 °C of lager. Voor rundvlees geldt over het algemeen een houdbaarheidsduur van 6 maanden in de vriezer, voor varkensvlees 3 maanden.

 • Komen er nog meer recepten op de website?

  Houd de website in de gaten voor de lekkerste recepten met vlees van BBQ Star. Ondertussen zet je met een zelfgemaakte saus, een maïskolf en gepofte aardappel het hart van je gasten al snel in vuur en vlam.

 • Komen er nog meer producten van BBQ Star?

  Wie weet! Als het stoer kwaliteitsvlees voor op de barbecue is, zou het zomaar snel verkrijgbaar kunnen zijn van BBQ Star. Vooralsnog beginnen we met de eerste 7 populaire vleessoorten.