Herkomst

Kwaliteitsvlees
van koe en varken

BBQ Star kiest voor kwaliteitsvlees met aandacht voor dierenwelzijn. Ons rundvlees komt van Duitse Simmentaler koeien die gehouden worden in de Duitse Alpen, ons varkensvlees komt van Nederlandse 1 ster Beter Leven-varkens met extra speel- en leefruimte. Dat smaakt in alle opzichten beter.

Rundvlees: het Simmentaler ras

De Côte de Boeuf, Flat Iron Steak, Ribeye en Picanha van BBQ Star zijn afkomstig van Duitse koeien van het Simmentaler ras.

We kiezen niet voor niets voor vlees van dit ras. Het leent zich uitstekend voor op de barbecue. Het vlees van een Simmentaler koe heeft namelijk een mooie hoeveelheid vet, een fijne marmering en zachte structuur. Het is dieprood van kleur en heeft een karaktervolle smaak.

Simmentaler rund

Het Simmentaler rund is een oeroud, traditioneel ras. De koeien zijn goud- tot roodkleurig, met witte vlekken. Ze leven in de Duitse Alpen en worden gehouden door familiebedrijven die veel aandacht besteden aan kwaliteit en zorg voor de dieren.

Varkensvlees: 1 ster Beter Leven

De Spareribs, Porchetta en Pulled Pork van BBQ Star zijn afkomstig van Nederlandse varkens met het 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Beter Leven

Varkens met het 1 ster-Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan varkens uit de gangbare veehouderij. Zo spelen de varkens met bijvoorbeeld houten blokken of stevig touw en wroeten ze in hooi of stro. Ook gelden er extra regels voor de maximale transportduur en worden mannelijke dieren niet gecastreerd